PvdA Leeuwarden

PvdA Motie pilot suïcidepreventie aangenomen

Motie van de PvdA om als Gemeente Leeuwarden mee te doen met de pilot suïcidepreventie is aangenomen. Daarmee kunnen de activiteiten, trainingen en voorlichting door GGD en Stichting 113Online, in Leeuwarden starten. raadslid Bauke Aalbers is blij dat de motie aangenomen is en de pilot binnenkort van start kan gaan.

Lees meer...

Verbeterd plan voor Stationsweg 15

nieuw ontwerpVeel Leeuwarders en bezoekers komen er regelmatig langs; het Zuiderplein en de Stationsweg. Niet alleen een belangrijk verkeerskundig gebied in Leeuwarden, die verkeersstromen van de west- en oostzijde van de binnenstad met elkaar verbindt, maar ook een beeldbepalende plek voor inwoners en bezoekers van Leeuwarden. Het is daarom belangrijk dat het gebied rondom het Zuiderplein een goede ruimtelijke kwaliteit bezit. De PvdA-fractie vindt het mede haar taak om deze ruimtelijke kwaliteit te bewaken en de plannen op dergelijke belangrijke punten van de stad kritisch te benaderen.

Lees meer...

Behoud huurwoningen in dorpen en verlaag de huren

Een woning is veel meer dan een stapel stenen en een dak boven je hoofd. Het is je thuis, de plek van waaruit je het leven tegemoet treedt. Waar je terug komt van je werk, waar je kinderen geboren zijn en opgroeien of juist de plek waar je zelfstandig je eigen bestaan (weer) opbouwt. Iedereen heeft recht op zo'n thuis en iedereen heeft bovendien recht te kunnen kiezen waar je je thuis voelt.

Velen kunnen daarin zelfstandig keuzes maken in het grote diverse koopaanbod. Mensen met een laag inkomen zijn aangewezen op het aanbod van de woningcorporaties. Die hebben de maatschappelijke plicht en wettelijke taak te voorzien in zo'n thuis. En daar ontstaan bij mij grote zorgen.

Lees meer...

Mantelzorgboete gaat definitief niet door

ANPMantelzorgboete

Ouderen die bij hun kind inwonen worden definitief niet gekort op hun AOW-uitkering. Dat zou gebeuren vanaf 2019, maar het demissionaire kabinet trekt het plan in, zo is bekendgemaakt in de Voorjaarsnota.

De maatregel is omstreden en wordt in de wandeling de 'mantelzorgboete' genoemd, een door het CDA gelanceerde term. Critici zeggen dat de korting, die bedoeld was als bezuiniging, op gespannen voet staat met het streven om meer mensen voor hun ouders te laten zorgen. Lees het complete artikel op de site van de NOS

Foto: ANP

Recente Tweets

PvdALeeuwarden Wat heeft de organisatie weer een fantastisch feest neergezet! #5ejaar Gefeliciteerd! @sjoerdbootsma en alle colle… https://t.co/CjjCJt2b91
PvdALeeuwarden RT @henkdeinum: Slim investeren in Noord Nederland.. https://t.co/HSpBv0Q44Z
PvdALeeuwarden Whoop whoop! Gefeliciteerd kampioenen! Wereldrecord polonaise gaat naar de leerlingen van @ObsTwa Toppers🤸 8ste gro… https://t.co/7814sRaFvB

Agenda

Er zijn momenteel geen evenementen.

Facebook

Word PvdA Lid!

wordlid

Nieuwsbrief