PvdA Leeuwarden

Verbeterd plan voor Stationsweg 15

nieuw ontwerpVeel Leeuwarders en bezoekers komen er regelmatig langs; het Zuiderplein en de Stationsweg. Niet alleen een belangrijk verkeerskundig gebied in Leeuwarden, die verkeersstromen van de west- en oostzijde van de binnenstad met elkaar verbindt, maar ook een beeldbepalende plek voor inwoners en bezoekers van Leeuwarden. Het is daarom belangrijk dat het gebied rondom het Zuiderplein een goede ruimtelijke kwaliteit bezit. De PvdA-fractie vindt het mede haar taak om deze ruimtelijke kwaliteit te bewaken en de plannen op dergelijke belangrijke punten van de stad kritisch te benaderen.

Lees meer...

Evenwichtig horecabeleid

Op 29 mei heeft de raad van Leeuwarden het nieuwe horecabeleid vastgesteld. Dat bestond uit twee onderdelen: andere sluitingstijden en een gewijzigd vestigingsbeleid. Onze woordvoerder Jelle de Visser vindt dat er een evenwichtige belangenafweging is gemaakt. Want bij beide onderdelen is meer ruimte ontstaan terwijl dit naar alle waarschijnlijkheid weinig problemen met zich meebrengt.


 

Lees meer...

Motie agenda Binnenstad aangenomen

PvdA raadslid Klaas Zwart: “ Ik ben blij met dit initiatief om samen met ondernemers en bewoners te werken aan een aantrekkelijke toekomstbestendige Leeuwarder binnenstad "

Lees meer...

Betere bescherming met klare bestemmingsplannen

klaas websiteIn Leeuwarder bestemmingsplannen moet voortaan duidelijker worden omschreven welke functies en activiteiten wel en niet mogen in een specifieke omgeving, vindt de PvdA-fractie. ‘We willen flexibiliteit behouden, maar ook voorkomen dat mensen met onvoorziene bouw worden geconfronteerd’, zegt woordvoerder Klaas Zwart.

Lees meer...

Recente Tweets

PvdALeeuwarden Wat heeft de organisatie weer een fantastisch feest neergezet! #5ejaar Gefeliciteerd! @sjoerdbootsma en alle colle… https://t.co/CjjCJt2b91
PvdALeeuwarden RT @henkdeinum: Slim investeren in Noord Nederland.. https://t.co/HSpBv0Q44Z
PvdALeeuwarden Whoop whoop! Gefeliciteerd kampioenen! Wereldrecord polonaise gaat naar de leerlingen van @ObsTwa Toppers🤸 8ste gro… https://t.co/7814sRaFvB

Agenda

Er zijn momenteel geen evenementen.

Facebook

Word PvdA Lid!

wordlid

Nieuwsbrief