Bijdrage Lutz Jacobi wordt gebruikt voor De Werkerij voor jongeren

Foto-500-euro-van-Lutz-Jacobi-4Bij haar afscheid als Tweede Kamerlid PvdA in Friesland heeft Lutz Jacobi een goede doelen-bijdrage gevraagd en één van de goede doelen zijn de jongeren van Zienn. Op 20 november jl. bezocht Lutz Jacobi de jongeren om hen een check van 500 euro te overhandigen. De bijdrage wordt gebruikt om werkkleding aan te schaffen. "Handig voor als onze jongeren straks aan de slag gaan in De Werkerij, een nieuw project van Zienn op bedrijventerrein De Hemrik in Leeuwarden, waar we jongeren begeleiden bij (en naar) werken en leren."

De Werkerij

De Werkerij start eind 2017 start in Leeuwarden. Zo’n 20 jongeren kunnen er aan de slag met leren, werken en dagbesteding. Zo gaat De Werkerij onder andere een vergader- en cateringfaciliteit bieden die jongeren gaan runnen. Daarbij komt de werk-/dienstkleding goed van pas. Meer weten over de De Werkerij klik dan op de link!

Huis voor Jongeren Leeuwarden

In het Huis voor Jongeren (HvJ) kun je terecht als je geen thuis of geen dak boven je hoofd hebt en wel graag een toekomst voor jezelf wilt opbouwen. Daar werk je met begeleiding aan in het Huis voor Jongeren. Je leert er vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te kunnen wonen en leven. Je woont tijdelijk in het Huis voor Jongeren.

Voor wie is het Huis voor Jongeren?

Ben jij een jongere zonder dak of thuis die:

  • 18 tot ongeveer 27 jaar oud is;
  • actief werk wil maken van je toekomst;
  • (weer) zelfstandig wil gaan wonen en hulp en ondersteuning nodig hebt om dat te bereiken;
  • meerdere problemen heeft en een indicatie vanuit de WMO kan krijgen. ( indien nodig kan de intaker van Zienn helpen bij de aanvraag van een passende beschikking/indicatie).

Wat biedt het Huis voor Jongeren?

  • In het HvJ wonen twintig jongeren. Iedereen heeft een eigen zit-/slaapkamer;
  • je krijgt begeleiding bij het zoeken naar een huis, de organisatie van je eigen huishouden, gezondheid, geldzaken en administratie. Maar ook hulp bij het opbouwen van een sociaal netwerk en het zoeken naar passende dagbesteding (bijvoorbeeld werk of school);
  • samen met je begeleider maak je een begeleidingsplan


  

Tags: Leeuwarden, , Lutz, Lutz Jacobi, Zienn

0
0
0
s2smodern