Omrin, een prima werkgever

omrinOmrin kent u natuurlijk van de vuilniswagens of milieu straat. Onlangs stond er een artikel in de Leeuwarder Courant over Omrin van de heer Stoker van Verenigd Links.
“Bij Omrin is het niet pluis” was de titel, want er zou sprake zijn van een gespannen werksfeer. Werknemers die constant op elkaar letten, mensen die naar huis werden gestuurd en anderen die na een schorsing weer terug konden komen. Voldoende reden voor PvdA fractieleden Eline de Koning en Sander Douma om samen met de heer Stoker en Omrin in gesprek te gaan.
Werken bij Omrin


Sander Douma is niet alleen kersvers gemeenteraadslid, hij is zelf ook uitzendkracht bij Omrin en herkende wel een aantal zaken. Gerrit Jan Verhout van Omrin verklaarde in dit gesprek, dat er rondom een aantal werknemers integriteitsproblemen zijn geweest. Het is voorgekomen, dat mensen om die reden terecht ontslagen zijn. De pijn zit hem bij die mensen van wie na het onderzoek later bleek, dat ze te goeder trouw geweest zijn. Het is heel begrijpelijk dat deze mensen zich op dit punt beschadigd voelen. Helaas was er op dat moment geen andere keus mogelijk. Dhr. Vernhout zegt toe, dat Omrin in het vervolg dan ook nog zorgvuldiger zal zijn.

Goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap is heel belangrijk is voor Omrin. Ze willen hun personeel graag behouden en besteden regelmatig aandacht aan de werksfeer. Sander Douma bracht ook naar voren dat er meer gedaan kan worden aan goede communicatie met de uitzendkrachten. Dit vond men een goed advies. Daarnaast is het Sander opgevallen dat het publiek nogal eens agressief gedrag vertoont wanneer de wagens van Omrin even in de weg staan. Dat geeft een gevoel van onveiligheid. Heb geduld, deze mensen doen gewoon hun werk! Het was een goed gesprek wat veel inzicht gaf in de problematiek rond integriteit. Als raadsleden voelen we ons verantwoordelijk voor goed werkgeverschap bij een bedrijf waarvan de gemeente aandeelhouder is.

Tags: Leeuwarden, , Gemeente, werkbedrijven, Omrin

0
0
0
s2smodern