In memoriam: Limkje de Jong

Limkje-de-jongMaandag 8 juli j.l. overleed onverwacht Limkje de Jong op 81-jarige leeftijd. Limkje was een groot deel van haar leven actief lid van onze partij. Van 1970 tot 1982 was zij lid van de Provinciale Staten, als één van de weinige vrouwen in die tijd.

In die periode was zij daarnaast actief binnen de afdeling Boarnsterhim. Limkje had een groot hart voor mensen bij wie het geluk niet vanzelf aan kwam waaien. Tijdens haar werkzame leven hield zij zich o.a. bezig met het begeleiden van en het bijbrengen van de taal aan de leerlingen van de Internationale Schakelklas. Daarnaast streed zij voor de rechten van vrouwen, voor de Fryske taal en cultuur en voor natuur en milieu.

 


Tijdens de diverse verkiezingscampagnes was Limkje altijd actief. Ze geloofde heilig in de poster voor het raam en had vanzelfsprekend een bord in haar mooie tuin aan de Dronrijperstraat. Ook in tijden waarin de partij er wat minder goed voor stond, want “Ook als het minder gaat met een partij moet je er staan en niet weglopen. Dat is belangrijk.”

We zullen Limkje missen bij de ledenvergaderingen, seniorenmiddagen en bijeenkomsten van het vrouwennetwerk. Tijdens de afgelopen 1-mei-viering, een speciale ter ere van 130 jaar 'Dag van de Arbeid' in Leeuwarden, tekende de L.C. op uit haar mond: “De idealen van toen zijn nog steeds actueel.” Zo is het ook en dat nemen we mee.

Zaterdag 13 juli hebben we afscheid genomen van Limkje in Andringastate in Marsum.

0
0
0
s2smodern