Leeuwarden deelt mondkapjes uit aan mensen met kleine beurs

20201127MondkapjesLdHFiansMoorreesGemeenteLeeuwarden-5-van-8Vrijdag 26 november jl. overhandigde Hein Kuiken, wethouder armoede en schulden, samen met raadslid Eline de Koning een voorraad mondkapjes aan de dagopvang van het Leger des Heils in Leeuwarden.

Mondkapjesplicht vanaf 1 december
Om ervoor te zorgen dat ook mensen met een kleine beurs gemakkelijk aan duurzame mondkapjes kunnen komen, heeft gemeente Leeuwarden 10.000 wasbare mondkapjes uitgedeeld onder instanties daar waar deze groep inwoners komt. Op die manier kunnen zij ook deelnemen aan de samenleving waar vanaf 1 december het dragen van mondkapjes verplicht is.

Inwoners van de gemeente Leeuwarden die in aanmerking willen komen voor zo’n duurzaam mondkapje kunnen er naar vragen bij hun hulpverlener of bij een van de buurthuizen in Heechterp, Vrijheidswijk, Bilgaard of Wielenpôlle. (Bron: Gemeente Leeuwarden)


Inmiddels hebben Fier, Zienn, Limor, vrijwilligersorganisatie De Kracht van het Oplossen, steunpunt Xenia, SchuldHulpMaatje, de locaties van het Buurtservicepunt, het Straatpastoraat en de buurthuizen in Heechterp, Vrijheidswijk, Bilgaard en Wielenpôlle een voorraad mondkapjes ontvangen. Ook verspreidt de voedselbank deze mondkapjes via hun voedselpakketten. En vrijdag 27 november ontving de dagopvang van het Leger des Heils een voorraad van deze uitwasbare mondkapjes. Bij het Leger des Heils kan men het mondkapje ook laten wassen.

Het initiatief om mondkapjes uit de delen aan mensen met een smalle beurs is ontstaan uit een motie van de Tweede Kamer. Raadslid Eline de Koning legde aan wethouder Hein Kuiken voor om deze motie uit te voeren. Kuiken heeft dit vervolgens direct met beide handen opgepakt.
0
0
0
s2smodern