Donderdag 14 januari webinar door Mirka Antolovic

2021-01-11131456

"De foto links is gemaakt een dag voordat ik voorgoed die plek, mijn geboorteplek, zou verlaten. Als ik nu naar de foto kijk, herken ik mezelf niet. Normaal gesproken lach ik altijd op foto’s, maar hier niet en mijn blik is afwezig.

Dat had een reden. Het was april 1992. De nachten ervoor hadden wij in de schuilkelders doorgebracht. Mijn moeder besloot voor twee weken naar Slovenië te gaan. Daar woonde haar zus. We pakten onze spullen in en vertrokken met de bus richting Slovenië. Het was een gevaarlijke en spannende reis. Ik herinner me nog goed dat we de rivier Sava overstaken en dat er in mijn hoofd een ontploffing van gedachten plaats vond. Overleven wij dit? Is dit de laatste keer dat ik Bosnië en mijn familie zie? Wanneer komen we terug? Hoe moet het met school?

Hoe het is afgelopen weten sommige van jullie. Maar wat er precies is gebeurd tussen die foto en nu en hoe ik in Nederland terecht ben gekomen, is niet iets waar ik graag over praat. Daar wil ik nu een uitzondering voor maken. En wel met een goede reden. Zoals jullie wellicht weten, is vorige week Petrinja (Kroatië) getroffen door een zware aardbeving. Alles is gelukkig goed met onze (directe) familie.

Helaas zijn duizenden andere mensen alles kwijtgeraakt. Ook onze vrienden en verdere familieleden. Ik deel met vele van hen dezelfde geschiedenis. Ook zij hebben zo’n moment gehad zoals ik hier op de foto en zijn begin jaren negentig alles kwijtgeraakt.

Ze hebben alles opnieuw opgebouwd om nu alles weer te verliezen. Het raakt mij diep. Ik heb geluk dat ik hier woon maar ik had net zo goed een van hen kunnen zijn. Daarom wil ik wat doen voor hen. Mijn idee is om donderdag 14 januari a.s. middels een webinar mijn verhaal te delen. Dit in combinatie met de uitleg over de ingewikkelde geschiedenis van dat gebied en zo geld inzamelen voor de getroffen families die alles kwijt zijn. Klik op de link voor meer informatie over het Webinar https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10218132990532808&id=1129557029

  

0
0
0
s2smodern