PvdA Kandidaat Kamerlid Marieke van Duijn bezoekt Leeuwarden tijdens 1000 km lange fietstocht

image0

Om in tijden van Corona toch de regio in te kunnen om de mensen te ontmoeten, is de nr. 38 op de lijst van de PvdA op de fiets gesprongen en elke provincie doorgefietst. Van Duijn gaat langs bij vrijwilligersinitiatieven en mensen die zich inzetten voor een duurzame, gezonde en sociale leefomgeving en wil graag de verhalen uit de streek horen. 

Op dinsdag 2 maart bezocht Marieke in het kader van deze groene tour Leeuwarden en liet zich bijpraten over de klimaatagenda van de gemeente Leeuwarden. De Groene 1000 - een tocht van twaalf dagen door heel Nederland - wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor mooie duurzame initiatieven en vrijwilligers. Op de fiets gaat van Duijn langs om coronaproof de verbinding op te zoeken, en waar nodig nog een handje te helpen. Ze vraagt ook de mensen een videoboodschap in te spreken zodat ze die kan doorgeven aan de volgende, wat voor een leuk verbindend effect zorgt.Ontvangst op het Stadhuis

Op het stadhuis van Leeuwarden werd Marieke warm ontvangen door wethouders Hein de Haan en Hein Kuiken ( beiden PvdA). Beide wethouders spraken met haar over de effecten van het klimaatakkoord op de gemeenten in het algemeen en in Leeuwarden in het bijzonder.

De gemeente Leeuwarden wil graag snel verduurzamen, maar maakt zich wel zorgen over de randvoorwaarden die dat mogelijk moeten maken. Te denken valt aan bevoegdheden, draagvlak en uitvoeringslasten. Ook een aantal groene initiatieven van inwoners werden besproken.
Van Duijn: “Het is bij elk initiatief weer geweldig om te zien dat zoveel mensen, maar ook gemeenten, hun steentje bijdragen aan een gezonde, duurzame en sociale leefomgeving. Ook het optimisme waarmee dit gebeurt, ondanks deze moeilijke tijd is mooi. Het is belangrijk dat overheden hier samen met inwoners in blijven optrekken”
Na het bezoek aan Leeuwarden vervolgde van Duijn haar weg richting Harlingen om daar te spreken met de Waddenvereniging en andere betrokkenen bij projecten die bijdragen aan een samenleving waarin we elkaar helpen en tegemoetkomen. Voor meer informatie De Groen 1000
0
0
0
s2smodern