Hein de Haan beoogd lijsttrekker PvdA Leeuwarden

IMG-20210613-WA0001De Kandidaatstellingscommissie van de PvdA Leeuwarden is in de afgelopen maanden druk bezig geweest met het werving en selecteren van kandidaat-raadsleden voor de verkiezingen van volgend jaar. Een intensieve, maar ook leuke en belangrijke klus. De conceptlijst zal in volle omvang vlak voor de ALV van september worden gepubliceerd, maar we zullen tijdens de ALV van 25 juni a.s. onze nummer 1 aan de leden voorstellen. De lijsttrekker wordt wat de commissie betreft Hein de Haan.

De Haan voldoet veruit als beste aan het profiel dat door de leden is vastgesteld. Hij heeft als wethouder aangetoond over veel politiek-strategisch inzicht te beschikken en heeft laten zien dat hij in staat is om de ruimtelijke en sociale vraagstukken van de Leeuwarder samenleving vorm te geven en maatschappelijke vraagstukken aan te pakken.Hein (42 jaar) is een geboren en getogen Leeuwarder. Man van Sanne en vader van Veerle (5jr), Linde (3jr) en Jelte (8 maand).

Opgegroeid in Huizum Dorp in een maatschappelijk betrokken en sociaal democratisch gezin. Van de Aebbinga school aan de Huizumerlaan tot zijn HBO studie aan de NHL, van zijn eerste bijbaantje bij de Koperen tuin tot taxichauffeur bij de Leeuwarder Taxi Centrale. Hein komt voort uit Leeuwarden en kent de stad dan ook heel goed. In 2010 werd Hein raadslid en in 2019 wethouder van wonen, ruimtelijke ontwikkeling en wijkaanpak.

“Ik voel me thuis, thuis in Leeuwarden. Iets wat ik iedereen toewens, maar lang niet altijd vanzelfsprekend is. Thuis is de plek van waaruit je het leven tegemoet treedt. Zeker in het afgelopen Corona jaar waren toen we nog veel meer waren aangewezen op onze thuis. Maar ik vind ook dat je zelf moet kunnen kiezen waar je je thuis voelt. Waar je onderdeel wilt en kunt zijn van de samenleving. In welke wijk of in welk dorp. Maar het betekent ook dat iedereen mee moet kunnen doen en niemand buiten de boot valt. Meedoen qua werk, qua wonen en qua sociaal netwerk. En ja, je kan je ook alleen maar thuis voelen als je een goed en betaalbaar huis hebt in een leefbare wijk . Daar heb ik de afgelopen twee jaar als wethouder aan gewerkt en daar wil ik de komende jaren aan blijven werken.
Dat lukt mij nooit alleen, dat lukt alleen samen. Met zijn allen maken we de samenleving van de gemeente Leeuwarden.”

“Ik vind het een ongelofelijke eer en een grote verantwoordelijkheid om de lijst van de PvdA Leeuwarden aan te mogen voeren. Ik kijk er naar uit om samen met (vast en zeker) een geweldige lijst met kandidaten, met PvdA leden en vooral met de inwoners uit de stad en onze 35 dorpen het komende jaar campagne te voeren. Ik wil je dan voor ook voor al oproepen om mee te doen!"Tags: Leeuwarden, , pvda, Gemeenteraadsverkiezingen, Hein de Haan, Lijsttrekker, Friesland, campagne