PvdA vóór lening nieuw Cambuurstadion

cambuurstadionDe PvdA maakt zich al jaren hard voor Cambuur en een nieuw stadion in Leeuwarden. Het oude stadion is al heel lang aan vernieuwing en uitbreiding toe, maar op de huidige plek is daar te weinig ruimte voor. De combinatie van onderwijs, winkels en voetbal in het WTC-gebied is een unieke kans om Cambuur een nieuw thuis te bieden. Daarnaast is dit een grote economische impuls met veel werkgelegenheid. Van Wijnen wordt, naast uitvoerder, ook investeerder. Van Wijnen vraagt nu de gemeente om een lening van 14 miljoen. Deze komt in de plaats van een subsidie van 4,6 miljoen. Financieel is dit niet nadelig voor de gemeente en de risico’s zijn volgens de PvdA voldoende gedekt.

Cambuur is zo veel meer dan betaald voetbal. Cambuur geeft duizenden mensen plezier, zorgt voor verbondenheid en trots en draagt daarmee bij aan de identiteit van Leeuwarden. De stichting ‘Cambuur verbindt’ speelt in de ogen van de PvdA een grote maatschappelijke rol in onze gemeente. Met hun vele projecten en activiteiten beiden zij mensen nieuwe kansen. (Foto Cambuurfront.nl)

Op de plek van het oude stadion, Nieuw Oud Oost komt een nieuwe woonwijk met ongeveer 500 woningen. De plannen daarvoor worden nu samen gemaakt met de buurt, supporters en Cambuur Verbindt.
Begin 2022 start de bouw van het nieuwe stadion van Cambuur, dan kan er in juli 2023 gevoetbald worden!

We wensen Van Wijnen veel succes met de realisatie en roepen alle andere betrokken partijen constructief de schouders er onder te zetten.

Nu Cambuur thuis is waar ze horen, wordt het tijd dat het nieuwe stadion er aan komt.

0
0
0
s2smodern