Motie Sportwijk Nijlân scoort!

58ef5cd9746b1"Sportwijk Nijlân kan nog even vooruit door de motie die ik gisteren heb ingediend en die met ruime meerderheid is aangenomen!", aldus PvdA raadslid Wietse Martens. Het inzetten van sport als middel en niet als doel is belangrijk. In de wijk Nijlân zijn de afgelopen tijd verschillende projecten opgestart voor verschillende doelgroepen.

Voortbestaan

Het project Sportwijk Nijlân blijft door het aannemen van de motie gelukkig voortbestaan totdat de gemeente begin volgend jaar met het nieuwe sportbeleid komt. De gemeente gaat nieuwe plannen maken voor het sport- en beweegbeleid Doel is zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Leeuwarden aan het sporten en bewegen krijgen.
De nieuwe plannen worden in samenwerking met iedereen - zowel binnen als buiten de gemeente- die een verbinding heeft met sporten en bewegen in Leeuwarden.

Voortrekkers rol

Sportwijk Nijlân heeft een voortrekkers rol en bevordert o.a. de onderlinge samenwerking van de vele sportverenigingen in de wijk, ondersteunt hun maatschappelijke initiatieven, biedt stageplekken aan sport-studenten, stimuleert het bewegen / sporten in de wijk en veel meer. Ik moest voorkomen dat alles wat door het project Sportwijk Nijlân was opgebouwd weg zou zijn voordat de gemeente met een nieuw sportbeleid zou komen en men dan weer vanaf nul zou moeten beginnen.
0
0
0
s2sdefault
01-header-web-PVDA
02-header-web-PVDA
03-header-web-PVDA
04-header-web-PVDA
05-header-web-PVDA