Donatie van Lutz Jacobi voor jongeren Zienn

untitledLutz Jacobi, lijsttrekker van de Partij van de Arbeid in Leeuwarden, doneert aan de jongeren van Zienn. Bij haar afscheid als Tweede Kamerlid PvdA in Friesland heeft de politica een goede doelen-bijdrage gevraagd. Jacobi koos opvangorganisatie Zienn als één van de goede doelen! Op maandag 20 november reikt ze om 15.30 uur een cheque uit aan de jongeren in het Huis voor Jongeren van Zienn aan de Huizumerlaan 101 in Leeuwarden. Tijdens de uitreiking noteert Lutz op welk geldbedrag de jongeren kunnen rekenen.


De Werkerij

We zijn erg blij met het geldbedrag en er ligt al een bestemming! We gaan het besteden aan werkkleding voor de jongeren die in De Werkerij aan de slag gaan. De Werkerij is een nieuw project van Zienn dat eind 2017 van start gaat in Leeuwarden en waar zo’n 20 jongeren aan de slag kunnen met leren, werken en dagbesteding. Zo gaat De Werkerij onder andere een vergader- en cateringfaciliteit bieden die jongeren gaan runnen. Daarbij komt de werk-/dienstkleding goed van pas.

Jongeren van Zienn

Jongeren van Zienn en van Jeugdhulp Friesland gaan in De Werkerij aan de slag. Overdag aan de slag zijn helpt in het opbouwen van een dagritme, bij sociale - en bij werkvaardigheden. Allemaal nodig om aan een goede toekomst te werken. Veel van de jongeren bij Zienn zijn nog niet (of niet meer) bezig met werken of leren. Via De Werkerij krijgen zij begeleiding om dat (weer) op te pakken.

De Werkerij wordt gevestigd aan de Pallasweg op bedrijventerrein De Hemrik in Leeuwarden. De Werkerij zit naast De Loods van Zienn, de werk- en dagbestedingsplek voor bewoners van de sociaal pensions die in mei 2017 van start ging.

Tags: Leeuwarden, , pvda, Gemeente, Lutz, Lutz Jacobi, Zienn, jongeren

0
0
0
s2smodern