Verbeterd plan voor Stationsweg 15

nieuwontwerpVeel Leeuwarders en bezoekers komen er regelmatig langs; het Zuiderplein en de Stationsweg. Niet alleen een belangrijk verkeerskundig gebied in Leeuwarden, die verkeersstromen van de west- en oostzijde van de binnenstad met elkaar verbindt, maar ook een beeldbepalende plek voor inwoners en bezoekers van Leeuwarden. Het is daarom belangrijk dat het gebied rondom het Zuiderplein een goede ruimtelijke kwaliteit bezit. De PvdA-fractie vindt het mede haar taak om deze ruimtelijke kwaliteit te bewaken en de plannen op dergelijke belangrijke punten van de stad kritisch te benaderen.

Lees meer

Evenwichtig horecabeleid

592dde3c5818aOp 29 mei heeft de raad van Leeuwarden het nieuwe horecabeleid vastgesteld. Dat bestond uit twee onderdelen: andere sluitingstijden en een gewijzigd vestigingsbeleid. Onze woordvoerder Jelle de Visser vindt dat er een evenwichtige belangenafweging is gemaakt. Want bij beide onderdelen is meer ruimte ontstaan terwijl dit naar alle waarschijnlijkheid weinig problemen met zich meebrengt.


 

Lees meer

Motie agenda Binnenstad aangenomen

58e4da87c76c8PvdA raadslid Klaas Zwart: “ Ik ben blij met dit initiatief om samen met ondernemers en bewoners te werken aan een aantrekkelijke toekomstbestendige Leeuwarder binnenstad "

Lees meer

Betere bescherming met klare bestemmingsplannen

klaas websiteIn Leeuwarder bestemmingsplannen moet voortaan duidelijker worden omschreven welke functies en activiteiten wel en niet mogen in een specifieke omgeving, vindt de PvdA-fractie. ‘We willen flexibiliteit behouden, maar ook voorkomen dat mensen met onvoorziene bouw worden geconfronteerd’, zegt woordvoerder Klaas Zwart.

Lees meer

01-header-web-PVDA
02-header-web-PVDA
03-header-web-PVDA
04-header-web-PVDA
05-header-web-PVDA