Bestuur

Karin van der Burg

Op 17 juni 2017 werd Karin gekozen als bestuursvoorzitter van PvdA Leeuwarden, maar wie hebben de leden daarmee aan boord gehaald ? Wat zijn haar opvattingen, ideeën en plannen voor de toekomst?

Karin is geboren op 2 november 1971 in Leeuwarden. Ze is opgegroeid in een rood nest; het sociaal-democratische gedachtengoed zit in haar genen. Met haar man Rob, hun zoon (geboren op 1 mei!) en dochter woont ze tegenwoordig in Stiens. Ze vindt dat de wereld zonder uitzondering van iedereen is; zeker ook van de mensen met de zwakste schouders.

Wat kenmerkt Karin? Ze heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel, is een handen uit de mouwen-mens en staat in haar denken en doen met beide benen stevig op de grond. Sportief is ze ook. Ze fietst dagelijks van Stiens naar Leeuwarden (en terug) voor haar werk. Als de tijd het toelaat maakt ze ook graag mooie, lange wandelingen door het Friese land.

Beroepsmatig kun je Karin dagelijks vinden in haar eigen fysiotherapiepraktijk in Leeuwarden. Vanuit die discipline is ze bezig zich via een masteropleiding te specialiseren als oncologiefysiotherapeut. Die nauwe betrokkenheid bij het welzijn van mensen houdt haar altijd bij de les.

Sinds haar aantreden droomt Karin er van dat het haar, samen met de overige leden van het bestuur
en allen voor wie zij mag maar ook moet werken, zal lukken om binnen haar bestuursperiode
het duizendste lid van de PvdA Leeuwarden in te kunnen schrijven.
Maar, volgens Karin, met dromen kom je er niet – dus handen uit de mouwen en snel over tot het echte werk.