Bestuur

Nils Buit

Ik was inmiddels 55 jaar geworden toen de liefde mij van Rotterdam naar Britsum haalde.
Britsum, een rustig dorp tussen Stiens en Leeuwarden met de lusten van het grootste dorp en centrumdorp van Leeuwarderadeel en de stad Leeuwarden, maar niet de lasten.
Onder mijn levensfilosofie: "het maakt niet uit waar je woont, maar met wie je woont" was Britsum dus: the place to be.

Eind 2009 was ik op een ledenvergadering van de Partij van de Arbeid Leeuwarderadeel met onder andere als agendapunt de gemeenteraadsverkiezingen 2010. In Rotterdam, waar ik geboren ben en opgroeide, had ik al jaren ervaring in het bestuurlijk werk voor onder andere de partij.

Ik werd hier al snel penningmeester en enkele jaren later ook secretaris.
Mijn opleidingen en mijn werkzaamheden lagen op het gebied van de (semi)overheid en in het bijzonder op het vlak van (juridische) administratie en financiƫn. De laatste jaren samengegroeid tot beleidsmedewerker planning en control.

Sedert 1 oktober 2016, met de bestuurlijke fusie van de afdelingen Leeuwarden en Leeuwarderadeel, ben ik aangesteld als secretaris. Direct al acties, want in 2017 zijn er twee verkiezingen, die voor de Tweede Kamer in maart en de gemeenteraad in november, vanwege de herindelingen in Noord West Friesland. Een nieuwe groep mensen om mee samen te werken, ik zie daar naar uit.