Bestuur

Flip Cornelisse

Mijn naam is Flip Cornelisse, geboren en getogen Leeuwarder. Ik ben penningmeester bij de PvdA Leeuwarden. Ik ben actief binnen de partij omdat ik nog steeds overtuigd ben van de doelen van de sociaal democratie.

Het belangrijkste is dat iedereen gelijke kansen krijgt om iets te bereiken in het leven ongeacht afkomst, uiterlijk, seksuele voorkeur, enz.

Daarnaast is het belangrijk dat er tegenwicht komt tegen de macht van multinationals die maar één belang hebben en dat is de portemonnee van de aandeelhouders. In een samenleving die snel digitaliseert en robotiseert moet er bestaanszekerheid zijn voor iedereen.

Daarbij spelen bedrijven op lokaal niveau een zeer belangrijke rol en de gemeente Leeuwarden moet daarin maximaal ondersteunen en daar waar nodig is zelf nieuwe ontwikkelingen stimuleren. Lokale bedrijven zijn gebonden aan de regio, zorgen voor werkgelegenheid en dragen bij aan de economische ontwikkeling van de gemeente Leeuwarden.

Vanuit haar principes is de PvdA de aangewezen partij om dit vanuit de gemeente politiek voor elkaar te krijgen en daar wil ik vanuit het bestuur aan bijdragen waar ik maar kan.

Als kind heb ik het geluk gehad om, met steun van mijn ouders, te kunnen studeren in een tijd dat dit voor een arbeidersjongen nog niet vanzelfsprekend was. Een verworvenheid van de sociaal democratie waar ik dankbaar voor ben.

Al ruim 30 jaar werk ik in de gezondheidszorg. Eerst in de medische technologie en later als manager. De laatste jaren werk ik als interim manager. Met mijn zus, haar gezin en mijn moeder woon ik in een woonboerderij in Jirnsum. Samen maar met ieder eigen woning. Sinds enige tijd zijn we mantelzorger voor onze moeder.

Hoewel ik vele favoriete plekken in de gemeente Leeuwarden heb, is Jirnsum voor mij de mooiste plek van de wereld. De dorpen van de Leeuwarden maken van de gemeente een unieke plek om in te wonen.