Gemeentelijke Dienstverlening

De gemeente moet haar inwoners vertrouwen, dat is het uitgangspunt. Geen controles als dat niet nodig is. De gemeente staat dicht bij de burger. De gemeente moet veel contacten hebben met de wijken en dorpen. Burgers moeten actief worden betrokken bij het gemeentelijk beleid.

De gemeente is bereikbaar via internet. De website moet goed en begrijpelijk zijn. Oudere inwoners moeten ook gebruik kunnen maken van telefoon of persoonlijk contact. Eventueel kunnen ze zelfs thuis bezocht worden. Mensen die slecht kunnen lezen en schrijven of niet met de computer kunnen omgaan mogen niet tussen wal en schip vallen.

Minder en eenvoudiger regels. Moderne organisatie waarbij de klant centraal staat. Eenvoudige manier van subsidie aanvragen, minder administratiekosten. Goede prijs- kwaliteit verhouding. Geen boete als je paspoort gestolen is. Nieuwe vormen van inspraak uittesten. Minder aandacht voor beleid, meer voor de uitvoering.

Samenwerking tussen de gemeentelijke afdelingen. Meer contacten met wijkpanels en dorpsbelangen. Leeuwarden is de centrum-gemeente in Fryslân, andere gemeenten moeten daarop kunnen vertrouwen. Gemeentelijke taken kunnen door anderen worden uitgevoerd als dat duidelijke voordelen biedt. Mensen in een rolstoel, met een scootmobiel of een rollator moeten overal goed naar binnen kunnen.
0
0
0
s2smodern

Collegeprogramma gemeente Leeuwarden 2018 - 2022

LeeuwardenHet nieuwe college van Leeuwarden: wethouder Hilde Tjeerdema, wethouder Friso Douwstra, burgemeester Ferd Crone, wethouder Sjoerd Feitsma, wethouder Herwil van Gelder, wethouder Henk Deinum en gemeentesecretaris Reindert Hoek (van links naar rechts). FOTO NIELS WESTRA. Afgelopen dinsdag presenteerden de onderhandelaars van PvdA, PAL GroenLinks, D66 en CDA het collegeprogramma voor de periode 2018-2022. Het akkoord is getiteld de “De Kracht van Samen”. Tijdens de raadsvergadering van 17 januari a.s. wordt het college van vijf wethouders benoemd. Wij geloven in de kracht van samen. Leeuwarden maken we niet in het stadhuis. Leeuwarden ontstaat in de samenleving. In de stad. Op het platteland. Wijken en dorpen. Met en tussen de mensen, waar het om gaat.   


Lees meer

0
0
0
s2smodern

Kosten zorg decentralisatie voor 2018 gedekt

TekortVoor het jaar 2018 heeft Leeuwarden een sluitende begroting gepresenteerd, vindt ook de provincie. De jaren daarna ontstaat echter een financieel probleem indien er geen oplossing gevonden wordt voor de tekorten op, met name jeugdzorgtaken en WMO. Op dit moment zijn deze tekorten het belangrijkste onderwerp bij de coalitiebesprekingen. Doel is om de financiën in het zogenaamde sociaal domein zo snel mogelijk op orde te krijgen.

Lees meer

0
0
0
s2smodern

Het Monument voor het Spoorwegpersoneel op het station in Leeuwarden verdient weer een prominente plek, vindt de PvdA in de stad.

oorlogsmonumentHet Monument voor het Spoorwegpersoneel op het station in Leeuwarden verdient weer een prominente plek, vindt de PvdA in de stad. Vorige maand is het monument verplaatst van een plek nabij de kaartjesautomaten naar een ‘achterafplek’ oostelijker op het station, stelt de partij. De PvdA vindt dit ‘een onwenselijke en weinig respectvolle gang van zaken’.Lees meer

0
0
0
s2smodern