Wethouders

Hein de Haan

Ik ben 39. Verliefd op en getrouwd met Sanne. We hebben twee jonge fantastische dochters Veerle en Linde. Ik werk bij een woningbouwcorporatie en ik hou me daar bezig met bewonersparticipatie en leefbaarheid. Weinig tijd voor hobby’s. Ik probeer twee keer per week te fitnessen en zit regelmatig op de racefiets. Daarnaast reis ik graag. Met twee jonge kinderen wordt dit de komende jaren vaak naar de camping.

Ik ben lid van de PvdA sinds 2002. Door de opkomst van Pim Fortuyn vond ik dat ik kleur moest bekennen. Ik ben toen vol overtuiging lid geworden van de PvdA omdat deze partij én ervoor wil zorgen dat niemand door het ijs zakt én iedereen mee kan komen, maar tegelijkertijd verantwoordelijkheid durft te nemen! In de raad hou ik me bezig met wonen en ruimtelijke ordening, gebiedsontwikkeling WTC, met daarbinnen natuurlijk het nieuwe Cambuurstadion. Verder met de toekomst van de sociale werkvoorziening Caparis.

Als raadslid vind ik dat we er voor moeten zorgen dat er ondanks de bezuinigingen geen mensen door het ijs zakken. Wonen moet weer op de agenda, vooral de sociale huur. Culturele Hoofdstad is niet allen belangrijk voor Leeuwarden, maar voor de hele provincie! Vooral de effecten voor de langere termijn, zoals meer banen en economische groei en minder armoede. Tenslotte wil ik iedereen uitnodigen om met ons mee te doen. Bel, mail, tweet of app als je ideeën of zorgen hebt.